Asociatia „Ecouri din vale”

                                                             Asociatia „Ecouri din Vale”

Pentru realizarea scopului pentru care a fost infiintata, Asociatia Ecouri din Vale va desfasura urmatoarele activitati:

a). Dezvolta relatii de colaborare cu organizatiile guvernamentale si neguvernamentale.
b). acorda consultanta juridica tuturor celor interesati si asistenta juridica celor aflati la nevoie prin plata serviciilor unui  jurist.
c). Stabileste obiectivele strategice ale Asociatiei si elaboreaza programul de actiuni pentru realizarea acestora
d). Initiaza si sprijina realizarea de proiecte ce vizeaza dezvoltarea nivelului de viata in mediul rural.
e). Sprijina moral si  financiar promovarea ideilor, initiativelor programelor si proiectelor care contribuie la cunoasterea relatiilor socio-umane din Romania, menite sa sporeasca prestigiul tarii noastre in lume si  sprijinul acordat pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si  in alte organisme internationale.
f). Organizeaza seminarii si schimburi de experienta privind principalele probleme din domeniu
g.) participa la actiuni promotionale pe plan local, national si international si informeaza membrii depre manifestarile promotionale organizate.
h). Promoveaza studiile tehnico-economice in scopul combaterii poluarii mediului inconjurator.
i). Organizeaza sondaje, anchete comerciale,studii si alte actiuni pentru orientatrea activitatii membrilor sai.
j). Asigura dezbaterea si rezolvarea principalelor probleme specifice vietii mediului rural.
k). realizeaza si promoveaza actiuni cu caracter umanitar.
l). Sprijina societatea civila comunitara prin promovarea de proiecte caritabile in domeniile invatamant, cultura,sanatate,sport,educatie civica, educatie religioasa,etc. Avand in vedere realizarea unei baze materiale cu aparatura si tehnica de calcul la care tineretul va avea acces gratuit, pentru perfectarea cunostintelor dobandite in procesul de instructie.
m). Sponsorizarea tinerelor talente si a copiilor studiosi pentru a participa la intreceri, festivaluri si concursuri prin acordarea de burse, premii si alte stimulente.
n). Sprijinirea  initiativelor administratiei, autoritatilor si institutiilor  locale in realizarea proiectelor de dezvoltare comunitara avand ca scop cresterea nivelului de civilizatie si a calitatii mediului.
0). Sprijinirea proiectelor privind desfasurarea unor festivitati locale cum ar fi cinstirea eroilor din cele doua razboaie mondiale, cinstirea memoriei unor personalitati locale s.a.
p).  Sprijinirea materiala a familiilor nevoiase si a celor lovite de calamitati naturale, a orfanilor si batranilor.
q).  Organizarea de actiuni caritabile in scopul consolidarii gospodarilor din mediile rurale.
r).  Implicarea in implementarea proiectelor de dezvoltare comunitara cum ar fi apa curenta, electrificare, gaz metan, incalzire centrala, actiuni de salubrizare, canalizare si alte lucrari ecologice pentru inlaturarea cauzelor de poluare,pentru cresterea calitatii mediului.
s). \sponsorizarea intocmirii unei monografii a satului Valea Mare, com. Faraoani, jud Bacau., editari foi volante, revista Ecouri din Vale, carti cu referire la biografia fiilor satului
t). Ajutorarea populatiei locale prin asigurarea consultantelor gratuite de specialitate in diverse domenii.
u). Organizarea de colecte in favoarea familiilor de tineri proaspat casatoritoriti si a familiilor nevoiase.
v). Antrenarea membrilor in actiuni care au ca scop ridicarea nivelului de cultura civica,invatarea si exersarea democratiei,organizarii civile.
w). Cultivarea,transmiterea culturii si a civilizatiei populare stramosesti; cunoasterea si apararea propriei identitati pornind de la  adevarul istoric si al valorilor specifice.
x).Alte actiuni cu scop caritabil.