Dupa ani de zile in care Telekom (ex Romtelecom) a detinut monopolul in zonele rurale si au impus tuturor o grila de servicii si preturi cu mult inferioare calitatativ si foarte piperate ce pret fata de cei de la oras, in sfarsit in zona noastra, Valea Mare si Faraoani avem alternativa net superioara oferita de cei de la UPC.

   Internet cu viteze de 300-500 Mb, televiziune, telefonie fixa,  separate sau pachete a calor valore concureaza cu cele de la Telekokm, serviciile fiind net superioare. Inca de la inceputul anului abonatii Telekom au fost si sunt  sunati propunadu-li-se telefoane gratuite ori oferte  fara a li se spune ca orice accept duce la prelungirea contractului cu inca 2 ani ori incheierea unui nou abonament.

   Disperarea unor companii care stiu ca vor pierde abonati in loc sa duca la imbunatatirea serviciilor incepe sa semenea a inselaciune. NU va lasati inselati, indiferent de alegerea facuta, cititi cu antentie ce semnati, intrebati pana primiti un raspuns clar inainte de a confirma o schimbare a abonamentului sau accepta o oferta noua.

Joi, 04 Mai 2017 21:09

Mica Publicitate Locala

Written by

 

  Auto, Angajari, Afaceri, Vanzari, Cumparari,
 Inchirieri, Diverse ...
   Gratuit si vizibil 24/24.
   Totul la un Clik distanta. Aici

 

Vineri, 24 Februarie 2017 03:30

La pas prin satul nimanui

Written by

   "Fiind băiet păduri cutreieram"...dar satul acum e al copiilor si batranilor.
  Cu amaraciune vad pe zi ce trece cum satul nostru se pierde asa cum se pierd lemnele din padurile noastre. Am inceput cu pierderea numelui "Valea Mare" am continuat cu tineretul de acum 10-20 de ani care nu a plecat de bine si continua cu tineretul de acum care tot pleaca .. si nu de bine.

    Sunt putini care se incumeta sa ramana, sunt putini care incearca sa faca ceva si muncesc ca robii poate poate o vor duce la capat si nu ar fi nevoiti sa treaca hotarul.. putini reusesc. Sunt putini cei ce se intorc cu speranta si proiecte ca vor face ceva si nu vor mai pleca.. Majoritatea renunta dupa o lupta cu morile de vant (sistemul & mentalitatea)..si de jocuri care se termina cu sah mat la cetatean.

   Mai sunt cei ce doresc sa se intoarca odata acasa..si cei ce nu vor sa mai auda de acea casa.
  Incet, incet dispar oamenii, traditiile, istoria noastra..incet incet satul devine o afacere locala a unora, o curte de joaca a altora, un sistem greu sau inaccesibil altora.. un  drum sau ulita asfaltata in prag de campanie electorala  dar cu portile batute in cuie si creanga la poarta.
 Avem proiecte pe hartie, dar pana se finalizeaza bebelusul trece de varsta majoratului. Sau aproape.
       Avem multe dar nu prea avem cu cine... de ambele tabere. Am ramas doar cu acelasi transport(ator) in comun care ne ducea si duce precum sardinele in conserve si caruia nu ii pasa decat sa faca bani si caruia inca nici un cap luminat cu voie sau fara voie nu i-a gasit ac de cojoc. Poate peste alti 4 ani..
    Avem lucruri frumoase, avem oameni frumosi, avem traditii frumoase, avem..ce multe avem si totusi nu avem si totul se duce pustiului..
  Oamenii se mai aduna cand conduc pe cineva drag sau cunoscut la cimitir in sunetul carait al difuzorului urcat in clopontnita bisericii..Mi-e dor de sunetul clar si curat al clopotelor noastre.
      Mi-e dor si ma doare cand vad ca satul se duce la vale  precum apa paraului care vine din padure sau celui condus spre ultimul drum spre cimitir. Mi-e dor de casa bunicilor, de joaca din drum, de mersul la padure dupa leurda , mi-e dor de nuntile din curte. Mi-e dor de oameni si mi-e sila de pustiu.

Vineri, 12 August 2016 13:28

Invitație la “O seara impreuna”

Written by

  Primaria si Consiliul Local al comunei Faraoani va invita sa luați parte la Sarbatoarea comunei Faraoani ,,O seara impreuna”, ce va avea loc duminica,  14 august, incepand cu orele 18.

  Festivitatea va avea loc pe mini baza sportiva din incinta Scolii nr. 1 Faraoani.

Ca si în anii precedenti, in cadrul acestei festivitati vor fi premiate cuplurile care anul acesta sarbatoresc 50 de ani de casatorie.

   Spectacolul de muzica si dansuri populare va fi susținut de ansamblul folcloric ,,Ecoul din vale” alaturi de interpreta de muzica populara Mihaela Iordache Farcas si alti vestiti lautari.

Va asteptam cu drag!

 

 

Marți, 28 Iunie 2016 21:15

Campanie dubioasa de stragere de semnaturi

Written by

    De ceva timp mai multe persoane au sesizat faptul ca medicul de familie din Valea Mare, Anca Enculesei strange semnaturi. Prin aceasta semnatura persoanele ar fi de acord ca Doamna Enculesei sa ramana in sat iar persoanele sa ramana in continuare asigurate la dansa.


   Problema semnalata de multe persoane ar fi metoda de inducere in eroare ori constrangere a dansei, spunand pacientilor ca daca nu semneaza, nu poate face consultatii si nu poate da retete. De asemenea ar spune pacientilor ca daca  ar veni alt doctor, acesta nu ar avea dreptul de a da retete cel putin 3 luni.


    Problemele ar fi aparut inca din campania electorala cand foarte multe persoane s-au plans de lipsa medicului la program , aceasta venind  la 12.30 si plecand la 15.30-18.30 dar si de calitatea actului medical, multe persoane plecand de la dansa spre alti medici de familie din Bacau.


   De asemenea au fost persoane care au semnalat faptul ca dansa ar tine multe carduri de sanatate si ar prescrie medicamente  altor persoane dar si ca au existat cazuri in care  dupa recuperarea cardului de la dansa persoana a fost la medic in oras unde i s-a spus ca a mai avut consultatie validata la  Valea Mare desi aceasta persoana nu a facut asa ceva. De asemenea s-a pus problema unei sume de bani datorata Primariei,(in jur de 12.000 lei) suma care a fost platita pana la urma.
     Toate acestea au fost semnalate prin e-mailuri, telefonic ori verbal.

Pana in acest moment nu avem un punct de vedere oficial  din partea Doamnei  Enculesei Anca. Daca vom avea il vom publica neintarziat.

 PS. Am amanat publicarea acestui articol  mergand pe ideea ca ar fi o razbunare personala a unor persoane ori rea vointa dar  se pare ca sunt destul de multe persoane  care semnaleaza acest lucru spre publicare.

Sâmbătă, 25 Iunie 2016 17:43

Primar, Viceprimar si Consiliu local validati

Written by

   De astazi avem Primar, Vicepimar si Consiliu local in functie.

 La ora 11 a avut loc a doua sedinta de dupa alegeri, sedinta la care de aceasta data au fost prezenti toti consilierii. Toate punctele de pe ordinea de zi au fost parcurse fara incidente, ba chiar obiectiv si intr-o atmosfera degajata.

    Au depus juramantul toti membrii consiliului local,primarul, a fost ales viceprimarul, in persoana domnului Benchea Anton cu 8 voturi pentru si 7 impotriva.
    S-au stabilit membrii pentru cele trei comisii, iar in micile pauze toti cei prezenti au avut bunavointa de a participa impreuna la o mica sedinta foto.

  
   Multumesc tuturor prezenti, le urez putere de munca in folosul comunitatii si sper ca toate sedintele de Consiliu sa se desfasoare intr-o atmosfera cel putin apropiata de cea de astazi si indiferent de partidul din care fac parte sa puna interesele comunitatii pe primul plan.

  Cateva fotografii : aici

Miercuri, 22 Iunie 2016 16:50

Sedinta de consiliu sabotata de catre opozitie

Written by

   Ce nu au inteles si nu vor sa inteleaga cei ce s-au dorit alesi de catre comunitate este faptul ca nu mai este campanie electorala !!!!! Indiferent de partidul de care apartin viitorii consilieri, sabotarea sedintelor de consiliu prin absenta se reflecta in deficitara functionare a comunei !!!!! Contactat telefonic de catre cei prezenti, Martin Butacu ( PNL ) a raspuns ca toti membrii PNL au primit ordin de la partid sa nu se prezinte  , iar Eugen Patrascu de la ALDE a lasat vorba ca nu se poate prezenta datorita faptului ca nu va fi ales viceprimar !
   Acestia sunt oamenii pe care unii din dv i-ati sustinut si votat...
    Domnilor , interesele comunei sunt mai presus de cele de partid !!!!!!! Nu uitati unde locuiti si cine v-au votat...
     Rusine !!!!!!!

Luni, 06 Iunie 2016 02:25

Partiale : Cristina Ciuraru Pal noua Primarita !

Written by

  In urma  numaratorii partiale la o dicerenta de aproape 200 de voturi ,dna Cristina Ciuraru Pal a fost aleasa in functia de primar al comunei Faraoani in defavoarea contracandidatilor  Cochiorca Petre si Eugen Patrascu

 Vom reveni cu amanunte

Joi, 02 Iunie 2016 22:21

Potop la Valea Mare

Written by

   Desi am  mai avut de-a face cu natura de aceasta data a fost cel mai rau.

     Multe pagube materiale, din fericire fara vieti pierdute. Parca dintr-o data vazand cu ochii paraul si-a iesit din matca apa intrand in gradini, casele apropiate si luand la vale tot ce a putut disloca si muta. Lemne, animale mici, magazii, garduri,podete si poduri mai mici,chiar si doua masini.

    La fata locului au fost prezente atat autoritatile locale cat si cei de la ISU pentru a monitoriza situatia.
 Si ca o bulina neagra in timp ce unii munceau si incercau sa stabilizeze situatia au aparut si cei doi candidati la primarie care nu aveau nici o treaba  cu realiatea, unul facand fotografii iar celalalt folosidu-se de tragedie in scop electoral. Rusine!!
    Am vazut oameni care  priveau cu lacrimi in ochi cum li se duc bunurile la vale, altii puneau mana si ajutau acolo unde puteau, am vazut oameni care stateau cu mana in san si asteptau ajutoare de la primarie si plang pe retelele de socializare ca vor despagubiri imediate...
 
  Cateva fotografii : aici

 multumiri @Emanuel Duma pentru fotografii.

Joi, 26 Mai 2016 12:45

Doar doi candidati prezenti la dezbatere

Written by

Duminica, 22 mai, pe terenul de sport de la oratoriul “Sf. Cruce” a avut loc o dezbatere publică între cei care candidează la funcția de primar în Faraoani. La această dezbatere au fost invitați toți candidații, respectiv Eugen Patrașcu, Cristina Ciuraru-Pal și Petre Cochiorca, cel din urmă refuzând să participe din două motive: 1. are un plan bine stabilit și nu se poate abate de la program; 2. moderatorul dezbaterii, Isidor Știrbu, administratorul site-ului valeamare.ro, nu ar fi neutru.  

     Înainte să înceapă confruntarea între cei doi candidați prezenți, ansamblul “Ecoul din Vale” a destins atmosfera cu câteva suite de dansuri populare spre deliciul publicului prezent.

   După ce s-a prezentat fiecare candidat, moderatorul dezbaterii a adresat o serie de întrebări fiecăruia din cei doi, pe baza răspunsurilor date de aceștia în interviul publicat pe faraoani.ro și valeamare.ro la începutul campaniei electorale. De asemenea, fiecare candidat a primit întrebări din partea contracandidatului, dar și din partea câtorva cetățeni din public.

  Această dezbatere a fost prima de genul acesta organizată în comuna Faraoani.

Cei interesați pot urmări dezbaterea : aici

sursa: faraoani.ro

 

Pagina 1 din 4

valeamare.ro