Multumiri , nemultumiri si proiecte

  Datorita multimii de mesaje, cu bune si rele, cu probleme, nemultumiri ,multumiri si idei de mai bine primite pe adresa site-ului am hotarat sa incercam o sintetizare a lor si  publicarea lor in acelasi articol.

   Nu vreau sa  creez discutii aprinse si nici sa arunc pisica moarta in curtea altuia.  Va rog sa comentati doar la obiect, sa pastrati un limbaj decent si sa nu faceti afirmatii fara temei. La cerere vom adauga in acest articol si ideile, multumirile ori plangerile dumneavoastra spre o posibila rezolvare.

De asemenea prin publicarea in acest articol a cererilor si problemelor dv nu imi asum raspunderea de a va rezolva eu direct problemele. Acest articol nu face parte din vre-o campanie electorala, de sustinere ori de „infierare” a unei persoane ci pur si simplu aduna o parte din materialele primite catre publicare. Pentru completare o parte din proiectele pentru dezvoltarea comunitatii sunt ale mele.

 Vom incepe cu cele bune:

Fata de alte  comune suntem cu mult inainte la capitolul infastructura – drumuri asfaltate canalizare, apa potabila, retea electrica, agricultura si sectorul privat. Este mare lucru sa stiti , sunt comune din judetul Bacau care nu au nici  40% din ce avem noi aici.

Probleme si nemultumiri semnalate :

Incetarea insusirii nemeritate a unor sume de bani cuprinse intre 2 lei si 15 lei de catre postasi sub diferite pretexte din alocatii pensii ori alte venituri pe care le distribuie

Incetarea luarii terenurilor fara stirea proprietarilor de catre unii fermieri in scopul lucrarii acestora pentru uz propriu

Incetarea falsificarii semnaturilor,contractelor de arenda si conditiilor acestora catre populatie a unor fermieri in scopul de a declara cat mai mult teren la Apia pentru subventii si alte venituri.

Mari deficiente in comunicarea cu unii angajati ai primariei

Probleme cu naveta cadrelor didactice

Disparitia denumirii satului Valea Mare, acesta gasindu-se in multe acte sub denumirea de ” Strada Principala ” urmata de numarul portii

Pretul foarte mare al abonamentului la transport fata de alte comune mult mai indepartate unde pretul abonamentelor este si cu 40% mai mic.

Cresterea alarmanta a somerilor, persoanelor dependente de alcool si a infractionalitatii

Ineficienta totala a serviciului de paza comunala

 Proiecte pentru imbunatatirea vietii si dezvoltare:

Infiintarea unui camin de batrani si a unei crese cu program prelungit

Extinderea infrastructurii de drumuri, apa si canalizare.

Amenajarea unei micropiete in care sa poata vinde doar producatorii locali

Infiintarea serviciului de Politie Locala

Dezvoltarea conceptului de voluntariat  in special S.V.S.U

Conservarea restaurarea si eventuala introducere intr-un circuit turistic a beciurilor, Bisericii din Cimitir si a putinelor locuri/lucruri/monumente ramase.

Contractarea un alt operator de transport in comun ori gasirea unei solutii alternative

Pe baza comentariilor dv si a viitoarelor materiale trimise  lista ramane deschisa.