Fundatia „Ep.Ioan Duma”

 

 

 

Este o organizatie tanara, fiind inregistrata oficial in anul 2000, 18 aprilie, de un grup de personalitati locale si este o „organizatie autonoma, neguvernamentala, consultativa, democratica, ecologista, caritabila, apolitica si independenta”.
Numele fundatiei a fost ales in onoarea celui care a fost unul din cei mai respectati fii ai satului, episcopul Ioan Duma care prin felul în care a suportat suferintele produse de regimul tortionar comunist, aparand ideile fundamentale religioase ale cultului romano-catolic cu pretul libertatii proprii, a ajuns pentru cei care l-au cunoscut un model de loialitate si integritate.
Speram ca in toate actele fundatiei care ii poarta numele sa razbata spiritul de dreptate, intelegere si modestie care au facut din episcopul Duma o personalitate respectata si iubita.
Membrii fondatori ai fundatiei „Episcop Ioan Duma”, implicati anterior fiecare in diferite proiecte caritabile au decis sa isi coordoneze eforturile pentru sprijinirea societatii civile comunitare prin promovarea de programe de dezvoltare in domeniile invatamant, cultura, sanatate, sport, educatie civica, educatie religioasa si altele.
Finantarea acestor proiecte se va realiza din resurse proprii si, in perspectiva, prin atragerea de donatii si finantari de la persoane si organizatii capabile si interesate. Fundatia este condusa de un consiliu de administratie ales pentru un an de zile.